ولادت :
حضرت حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ علی نوروزی در 11 آبان ماه 1319در خانواده ای با تقوا در یکی از روستاهای اطراف مشهد چشم به جهان گشود و پس از گذراندن دوره ابتدایی در مکتب خانه، در حدود سال 1334 شمسی برای تحصیل علوم دینی به مشهد مقدس عزیمت کرد و در مدرسه باغ رضوان و پس از یک سال در مدرسه میرزا جعفر ساکن شد .
تحصیلات و اساتید :
وی ادبیات عرب را نزد مرحوم ادیب نیشابوری ، استاد حجت هاشمی خراسانی ، آیت الله صالحی مدرس و آیت الله دامغانی فراگرفت و در دروس شرح لمعه حضرات آیات مهمان نواز ، میرزا عبدالجواد غرویان ، حاج سید عباس سیدان و حاج میرزا احمد مدرس یزدی شرکت نمود.
ایشان در دروس رسائل و مکاسب از وجود اساتید مبرز آن دوره همچون حضرت حجت الاسلام والمسلمین شهید هاشمی نژاد و آیت الله اشکذری (ره) کسب فیض نمود و معارف قرآنی و بخشی از شرح اشارات را نزد آیت الله حاج شیخ مجتبی قزوینی و شرح منظومه را نزد آیت الله حاج میرزا جواد آقا تهرانی فراگرفت.
معظم له پس از سپری کردن دروس کفایتین از محضر آیت الله سید محمود مجتهدی سیستانی و آیت الله وحید خراسانی ، به مدت بیش از 15 سال در دروس خارج علما و بزرگان حوزه علمیه مشهد شرکت نمود.
اساتید دوره خارج فقه و اصول معظم له عبارتند از آیت الله حاج میرزا جواد آقا تهرانی (15 سال خارج فقه و اصول)، آیت الله میرزا حسنعلی مروارید (15 سال خارج فقه)، آیت الله حاج سید محمد هادی میلانی (خارج فقه-کتاب صلاه و طهارت)، آیت الله میرزا علی فلسفی (4 سال خارج فقه) و آیت الله حاج آقا حسن طباطبائی قمی (خارج اصول- کتاب تعادل و تراجیح). همچنین ایشان مدتی در دروس خارج فقه و اصول حضرات آیات حاج سید عبدالله شیرازی ، حاج سید ابراهیم علم الهدی و حاج آقا بزرگ اشرفی شاهرودی نیز شرکت نموده است.
معظم له بیشترین بهره را در محضر حضرت آیت الله میرزا جواد آقا تهرانی و آیت الله میرزا حسنعلی مروارید استفاده نمود و دروس معارف ، تفسیر و خارج فقه و اصول را در محضر این دو بزرگوار تلمذ نموده است .
تدریس در حوزه :
ایشان تدریس در حوزه را با مقدمات آغاز کرد و بیش از 20 سال از سال های اولیه تحصیل، دروس ادبیات عرب ، منطق (حاشیه ملاعبدالله) ، شرح لمعه ، معالم الاصول (بیش از 20 دوره) ، اصول فقه ، رسائل و مکاسب محرمه و همچنین معارف قرآنی و اخلاق را تدریس نمود و شاگردان بسیاری را تربیت کرد.
فعالیت های سیاسی و اجتماعی :
وی علاوه بر تدریس در حوزه علمیه، در ماه های محرم و صفر به تبلیغ علوم دینی اشتغال داشت و با سخنرانی در مناطق مختلف به مبارزه با رژیم پهلوی می پرداخت ؛ مخصوصاٌ که بیش از 7 سال در سال های 1350 تا 1357 هجری شمسی ماه های محرم و صفر و ایام تعطیلی به شاهرود می رفت و به سخنرانی و تبلیغ علوم دینی می پرداخت.
معظم له در این 7 سال، در مدرسه علمیه شاهرود ساکن می شد و علاوه بر سخنرانی به تدریس خصوصی برای جمعی از طلاب علاقه مند می پرداخت و بدین ترتیب حضور چندین ساله ایشان در شاهرود موجب تشویق افراد بسیاری جهت فراگیری علوم حوزوی و عزیمت به قم و نجف برای تحصیل گردید .
سخنرانی های کوبنده ایشان بر علیه مفاسد رژیم منحوس پهلوی موجب شد تا نام وی در لیست مبارزین آن زمان در شهربانی شاهرود قرار گیرد و چندین بار تذکراتی به ایشان داده شود. ولی این تذکرات نه تنها ایشان را از مبارزه بازنداشت بلکه مبارزاتشان بر علیه رژیم پهلوی روز افزون شد.
سرانجام در سال 1354 شمسی ، معظم له در حالی که مشغول سخنرانی در مسجد مصلی شاهرود بود ، در حین سخنرانی پس از حضور ماموران سخنرانی خود را نیمه تمام گذاشت و از سوی ماموران شهربانی دستگیر شد . پس از چند ساعت خبر بازداشت ایشان در میان هیئات مذهبی ، مردم متدین ، طلاب و روحانیون شاهرود پخش می شود ؛ بطوریکه گروهی از مردم متدین که معظم له را می شناختند جهت اعتراض در شهربانی جمع می شوند . وقتی این خبر به حضرت آیت الله حاج آقا بزرگ شاهرودی (ره) و چند نفر از علمای شاهرود می رسد ، فوراٌ ایشان با شهربانی تماس می گیرند و ضمن دفاع از ایشان ، خواستار آزادی هر چه زودتر وی از بازداشتگاه می شوند .
با تماس علمای شاهرود مبنی بر آزادی ایشان از بازداشتگاه ، مسئولین شهربانی از انتقال ایشان به زندان سیاسی سمنان منصرف می شوند و پس از یک شبانه روز ، از ایشان بازجویی به عمل می آورند . پس از بازجویی ایشان را به مدت 3 روز از سخنرانی در شاهرود منع می کنند و وی پس از یک شبانه روز از شهربانی آزاد می شود .
پس از اینکه وی از بازداشتگاه آزاد شد ، بدون توجه به دستور شهربانی سخنرانی های خود را از روز بعد ، دوباره آغاز نمود ؛ بطوریکه تا سال 1357 شمسی همه ساله ماه های محرم و صفر به شاهرود می رفت و به سخنرانی و تبلیغ می پرداخت .
ایشان در شهریور ماه سال 1357 شمسی پس از زلرله شهرستان طبس ، به عنوان نماینده مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی حاج سید عبدالله شیرازی (ره) جهت رسیدگی و کمک به زلزله زدگان انتخاب گردید و بمدت یک سال در آنجا به رسیدگی زلزله زدگان ، احداث مساجد و امکانات رفاهی و بهداشتی پرداخت .
وی همچنین در سال 1359 شمسی به سفارش مرحوم حضرت آیت الله میرزا جواد آقا تهرانی (ره) ، به مدت یک سال در شهرستان نور استان مازندران به تبلیغ علوم دینی و فعالیت های عمرانی از قبیل احداث مسجد و امکانات بهداشتی جهت روستاهای محروم پرداخت.
ورود به عرصه قضاوت :
ورود ایشان به عرصه قضاوت و دادگستری به سفارش و تایید علمای مشهد بود بطوریکه پس از انقلاب در سال 1360 شمسی ، حاکم شرع دادگاه های استان تهران به محضر حضرت آیت الله مروارید (ره) مشرف شده و خواستار معرفی چند نفر از فضلای ممتاز حوزه علمیه مشهد جهت قضاوت در دادگستری می شود .
حضرت آیت الله مروارید (ره) نیز در طی پیامی حجج اسلام حاج آقای نوروزی ، حاج آقای واله و حاج آقای روحی را معرفی می کنند. در همین راستا چندی بعد جلسه ای نیز با حضور علمای طراز اول مشهد مقدس آیت الله میرزا جواد آقا تهرانی (ره) ، آیت الله مروارید (ره) ، آیت الله شیخ ابوالحسن شیرازی (ره) امام جمعه سابق مشهد ، آیت الله حاج میرزا علی فلسفی (ره) و آیت الله واعظ طبسی (تولیت محترم آستان قدس رضوی) در بیت مرحوم حضرت آیت الله فلسفی برگزار می شود . در این جلسه که نمایندگان دادستانی و چندین نفر از شورای عالی قضایی همچون آیت الله شیخ محمد مومن ، آیت الله مرتضی مقتدایی و حجت الاسلام والمسلمین رازینی حضور داشتند ، علما پس از مشورت با یکدیگر ، چند نفر از افراد مورد اعتماد که از جمله آنها حاج آقای نوروزی بود را جهت قضاوت در دستگاه قضایی انتخاب می کنند و برپایه این حمایت متن تقریظی به امضای این بزرگواران تهیه و به شورای عالی قضایی ابلاغ می شود .
معظم له پس از مدتی در سال 1360 شمسی به عنوان حاکم شرع در هیئت زمین و اداره اوقاف انتخاب گردید تا اینکه پس از دو سال از سوی شورای عالی قضایی تهران و با معرفی حاکم شرع دادگاه های انقلاب ، به سمت ریاست شعبه 3 دادگاه های انقلاب استان خراسان منصوب شد.
وی پس از چند سال خدمت در دادگاه های انقلاب ، بیش از 20 سال ریاست دادگاه های 16 و 18 تجدید نظر استان خراسان را بر عهده گرفت و این مسئولیت را تا سال 1385 ادامه داد .
ایشان در طول 25 سال خدمت در دستگاه قضایی ، همواره از خدمت گزاران انقلاب اسلامی و از جمله افرادی بود که بر اساس موازین و احکام شرعی که مرحوم حضرت امام خمینی (ره) و مراجع عظام وضع کرده بودند ، احکام قضایی را صادر می نمود . خداوند ایشان را در پناه آقا امام زمان (عج) حفظ کند . انشاءالله